Vloerkledentrends 2018

Vloerkleden trends 2018

Vloerkledentrends 2018

Vloerkleden zijn nu meer dan ooit een blikvanger in huis. De vloerkledentrends van 2018 geven dit duidelijk aan. Waar heel wat jaren lang een vloerkleed functioneel was (om de voeten warm te houden), kiezen we dit jaar bewust voor stijl en decoratie. De vloerkleden trends 2018 brengen heel wat nieuwigheden en versterken een paar elementen die we in 2017 ook al zagen.
vloerkledentrends 2018
Afbeelding: wonenonline.nl
vloerkledentrends van 2018

Geometrische vlakken

Geometrische vormen zie je meer en meer opduiken in vloerkleden. En niet alleen in vloerkleden: ook kussens, dekens en raamdecoratie sluiten zich bij deze trend aan. Contrasterende en felle kleuren geven je interieur een vrolijke toets!
Vloerkleden trends 2018
vloerkleden trends van 2018
Afbeelding: Bol.com

Doorleefde vloerkleden en ‘mix & match’

De vloerkledentrends 2018 gaan nog een stuk door als het gaat om doorleefde vloerkleden. We zagen deze tapijten met versleten look al sporadisch opduiken in 2017, maar dit jaar zijn ze volop aanwezig. Een variante hierop is de ‘mix & match: verschillende motieven worden aan elkaar gekoppeld en vormen zo een mooi stijlvol geheel. Of aparte vloerkleden worden gewoon over elkaar heen gelegd Het is heel apart en met heel wat stijlen te combineren.

2018 vloerkledentrends

Kleur mag bij de vloerkledentrends van 2018!

Er zijn een paar nieuwe kleuren in opmars in onze interieurs: oker geel, diep bruin, zeegroen en turquoise blauw bijvoorbeeld. De vloerkledentrends 2018 volgen deze opvallende kleuren op de voet. Het is wel even wennen aan deze felle kleuren, maar ze brengen in elk geval gezelligheid en warmte in je woning.

Groot en overal

In 2018 zijn tapijten vooral groot, ze bestrijken soms bijna de hele kamer en gaan lijken op het vroegere vasstapijt. Je ziet vloerkleden ook in elke kamer verschijnen. Misschien zou je er niet aan denken om in de keuken een vloerkleed te leggen? Toch kan het! Zeker bij open keuken worden vaak vloerkleden gelegd tussen de keukenblok en de eettafel bijvoorbeeld. Het is decoratief, functioneel en stijlvol!

Ga door met breien en haken

Meer dan ooit zijn gehaakte en gebreide vloerkleden in. Kies voor een tapijt uit de winkel of ga zelf aan de slag. We mogen gerust stellen dat creativiteit en persoonlijkheid de trend is voor 2018!

Share this post