Breng sfeer in je loft met een bijzonder vloerkleed.

Vloerkleed voor in een loft
vloerkleed in loft

Breng sfeer in je loft met een bijzonder vloerkleed.

Een loft vraagt een specifieke aanpak als het om inrichting gaat. In een loft heb je een heel groot ruimtegevoel. Om dergelijk pand gezellig in te richten, heb je heel wat accessoires nodig om de koele indruk van een loft te doorbreken. Een aangepast vloerkleed is een voorbeeld hiervan. Maar welk vloerkleed voor in een loft kies je nu best? Wij geven je hier alvast een aantal tips.

Een doorleefde look

In je loft heb je hoogst waarschijnlijk heel wat oude materialen: bijvoorbeeld bakstenen muren, betonvloer en oude ijzeren raamkozijnen. Een vloerkleed voor in een loft mag er best doorleefd uitzien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een oud Perzisch tapijt dat je in een tweedehandswinkel vindt. Maar ook hedendaagse designers gaan voor hun nieuwe tapijten deze look uitwerken. Van deze vloerkleden kun je er één groot in de ruimte leggen. Heel stijlvol is ook om er verschillende over elkaar heen te schikken. Dat kan perfect in een industrieel pand.

Patchwork vloerkleed

Een zeer bijzonder vloerkleed dat heel geschikt is voor een loft is het patchwork vloerkleed. Het bestaat uit verschillende dessins die samen toch één stijlvol geheel vormen. Men noemt deze vloerkleden ook wel ‘mix and match’. Een dergelijk bijzonder vloerkleed heeft eveneens die doorleefde look, die prachtig staat in een loftwoning.

Neutrale of felle kleuren?

Vloerkleed voor in een loft

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/

Voor je industrieel vloerkleed kies je best voor neutrale kleuren: wit, zwart, grijs, beige of lichtbruin bijvoorbeeld. Dit past bij alles en gaat gewoon op in de omgeving. Voeg je graag wat kleur toe, dan kun je kiezen voor een tapijt met neutrale kleuren gecombineerd met felle kleuren zoals turquoise blauw, fel roze of oker geel. Als je je industrieel vloerkleed als eyecatcher wilt gebruiken, kan dit ook perfect! Kies dan voor één zeer opvallende maar toch stoere kleur zoals turquoise of oker geel. Laat een paar andere accessoires in dezelfde kleur hierbij aansluiten. Zo krijg je een speels effect over de ruimte.

Geometrische vlakken zijn in

De geometrie doet zijn opmars in onze interieurs. Ook voor een industrieel interieur kun je een vloerkleed met geometrische vormen kiezen. Wit-zwarte etnische tekeningen kunnen mooi aansluiten bij bijvoorbeeld je zwarte ijzeren raamkozijnen. Ook hier kun je kiezen voor wat kleur, maar overdrijf hierbij niet. Té veel aandacht naar je vloerkleed trekken is misschien niet onmiddellijk de bedoeling?

Groot, groter, grootst

Een andere aankleding van je industriële pand is een heel groot vloerkleed. Dit gaat bijna van muur tot muur. Laat hierbij echter een gedeelte van je mooie vloer zichtbaar. Deze vloerkleden zijn vaak hoogpolig en zijn zeer dik. Als je een oude betonnen (koude) vloer hebt, zijn deze uiteraard ideaal!

Ruw en artisanaal

vloerkleed in loft

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/

Ruwe vloerkleden doen het heel goed als industrieel vloerkleed. We bedoelen dan de vloerkleden die eruit zien alsof ze van gerecupereerd materiaal vervaardigd zijn: geweven uit verschillende ongelijke soorten (overschotjes?) dikke wol of stroken stof bijvoorbeeld. Je zou het als het ware bijna zelf in elkaar kunnen steken. Maar zo hoort het ook in een loft. Heel wat van je meubelen of verlichting zijn immers ook uit recuperatiemateriaal gemaakt.

Heel bijzondere vloerkleden

Wil je iets heel aparts voor je loft? Denk dan eens buiten het gewone. Wat dacht je van een leren vloerkleed? Dit staat heel stoer in je loft! Er bestaan er die uit stroken geweven zijn, in patchwork vorm of zelfs hoogpolig met lederen strookjes. Het is een nieuwe trend die gegarandeerd zijn intrede doet in industriële panden

Kies voor je loft vloerkleden die er ruw, stoer en vooral ‘niet nieuw’ uitzien. Dan zit je altijd goed!

Share this post