Welk type vloerkleed past goed bij een laminaat vloer?

laminaat
laminaat

Welk type vloerkleed past goed bij een laminaat vloer?

Laminaat vloeren zijn tegenwoordig wel erg populair en dat heeft zo zijn redenen. Dergelijke vloeren zijn niet enkel erg stijlvol en modern, ook zij ze heel eenvoudig te installeren én te onderhouden. Daarbij komt ook nog eens dat er voor elke situatie wel een oplossing bestaat, waardoor dus zowel landelijke als klassieke en moderne stijl er baat bij hebben.

Mooi laminaat kopen is het begin van een stijlvolle woning, dat is zeker. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de vloer op de juiste manier bekleed wordt en dat kan door middel van een tapijt of vloerkleed. De beste optie vinden is echter niet altijd eenvoudig: welk tapijt moet je kiezen? Welke kleur is het beste, afhankelijk van het soort laminaat en wat moet de vorm van het tapijt zijn? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord, en dat is precies wat je in het onderstaande overzicht kan vinden!

Belangrijke factoren bij het kiezen van een vloerkleed

Een vloerkleed is een stijlvolle accessoire en uitbreiding van de woning, zoveel is zeker. Een tapijt draagt echter alleen bij aan de look en feel van de ruimte als je de juiste keuze maakt. Welke zaken zijn nu belangrijk als je een vloerkleed zoekt voor een laminaat vloer?

  1. De kleur van de vloer

Eerst en vooral is het belangrijk dat je kiest voor een vloerkleed met een kleur dat overeenkomt met of past bij de vloer. Is de laminaatvloer erg donker van tint, dan is het een goed idee om een gelijkaardige kleur te kiezen. Hierbij is het wel een goed idee om eventueel te kiezen voor een model dat ook wat contrasterende kleuren heeft, zodat de ruimte er gezelliger en niet saai uitziet. Langs de andere kant is het ook mogelijk om juist voor een contrasterende kleur te kiezen, bijvoorbeeld een wit tapijt op een donkerbruine laminaat vloer. Op die is het tapijt een echte blikvanger in de ruimte!

  1. Het patroon van de vloer

Daarbij is het een goed idee om rekening te houden met de legvorm van de laminaat vloer. Bestaat die uit onderdelen die recht op elkaar lopen, dan is een rond tapijt zeker een mogelijkheid. Bij een vloer waarbij de delen haaks op elkaar staan of in visgraatvorm lopen kies je weer beter een recht vloerkleed, aangezien de vormen anders te veel tegen elkaar inwerken. Het resultaat daarvan zou zijn dat het geheel er veel te chaotisch uitziet!

Share this post